‘Collaborators’ – National Theatre

Op donderdag 24 november naar de voorstelling ‘Collaborators’ in het National Theatre in London geweest.

All strings attached!

“Moscow, 1938. A dangerous place to have a sense of humor; even more so a sense of freedom. Mikhail Bulgakov, living among dissindents, stalked by secret police, has both. And then he’s offered a poisoned chalice: a commission to write a play about Stalin to celebrate his sixtieth birthday.”

We staan in een bomvolle kleine zaal van het National Theatre voor £ 5,-!

Wat je klein noemt! Het theater is naar keuze om te bouwen voor elk idee! Publiek en speelvloer zijn naar behoeven aan te passen en zo zaten wij om de speelvloer heen. Het decor was als een speelse weg waar over, onder en achter op gelopen werd. Hierdoor ontstond een perfecte overvloeiing van plaats, situatie, ruimte en tijd.

Dit pittige nieuwe tekststuk van John Hodge over de toneel schrijver Mikhail Bulgakov werd door de ruimtelijke indeling en bespeling van het decor zeer humoristisch. Wat wil je ook? Het vieren van Stalins zestigste verjaardag gaat je niet in de koude kleren zitten als de man zelf ten tonele verschijnt. Het droge en sceptische spel van de toneel schrijver (Alex Jennings) en de dictator (Russell Beale) die langzaam in elkaar opgaan zorgen voor de scherpe kantjes that give you the giggles and uneas of a spectator.

Een intense twee uur waarbij zowel spel als decor bleef boeien.

Meer weten? Check: www.ntlive.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s